EL CORREO GALLEGO GALICIA 12/11/2008 Natalia Sequeiro SANTIAGO
El cultivo de organismos genéticamente modificados no ha llegado aún a la comunidad ·· La UE sólo permite sembrar un tipo de este vegetal resistente al taladro, que no afecta aquí ·· La multinacional de EEUU ensaya un nuevo producto que está a punto de aprobarse.
Un millo transxénico produce danos potenciais sobre a fertilidade
Un estudo feito público polo Goberno de Austria identifica graves ameazas para a saúde por consumo de organismos modificados xeneticamente. Este estudo é un dos escasos realizados a longo prazo dos efectos dos transxénicos na alimentación. Conclúe que a fertilidade dos ratos alimentados con millo modificado xeneticamente viuse seriamente danada, cunha descendencia menor que os ratos alimentados con millo convencional. Este millo está aprobado para alimentación humana e animal na Unión Europea e cultivouse de forma experimental en Galicia polo menos durante tres anos.
XA AVISOU DESTE PERIGO Isabel Vilalba (Dirixente do Sindicato Labrego Galego e da Rede Internacional "Vía Campesina").Na conferencia “Da crise á soberanía alimentaria”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario